Hotels in Budapest
Budapest hotel list
Prague the Golden City Prague the Golden City
Hjem Informationer Turist Attraktioner Museer og gallerier Underholdning Natteliv
Hoteller Shopping Restauranter Hjælp Ture Konferencer

Restauranter i Prag

Tjekkisk mad
Eksklusive middage
Vegetariske resestauranter
Internet Cafeer
Cafeer
Amerikanske
Asiatiske
Tjekkiske
Franske
Indiske
Irske
Italienske
Middelhavs

Her finder du anbefalinger på nogle af Prags gode restauranter. Disse restauranter er vant til turister og har menukort på engelsk. Vi anbefaler maden og hvis du har en dårlig oplevelse et af disse steder vil vi gerne høre fra dig. Hvis du har mod på selv at opsøge steder hvor der ikke kommer så mange turister har vi her nogle oplysninger som du måske kan få brug for:

1. Mange oplever at serveringen på restauranter kan virke langsommere og mindre gæstfri end man er vant til hjemmefra. Lad dig ikke gå på af det, tjekkerne er venlige mennesker, men her virker det mere professionelt og respektfuldt hvis man er mere upersonlig, det gælder især for tjenere.

2. Du kan forvente følgende efter du har fået plads ved et bord. En tjener tager imod din bestilling for drikkevarer. Bestik og serviet bliver sat frem, enten i en kop eller lagt på tallerkenen. Der er en kurv med brød som du skal betale for, medmindre du intet brød spiser. Nogle gange kommer det alligevel på regningen, men det koster sjældent mere end 20 CZK. Du bliver måske nødt til at spørge om basale ting som is i din drink, smør til brødet eller sennep og ketchup. Nogle restauranter tager betaling for disse ting - selv salat dressing.

3. En lille advarsel: andre gæster ved bordet sidder måske og ryger under hele dit måltid. Det er ikke specielt uhøfligt, så hvis du ikke er glad for røg kan det være en god ide at nævne det for tjeneren inden i sætter jer. Det er dog ikke alle restauranter der har specielle røgfrie områder, da rygning er meget udbredt. Hvis restauranten ikke har udendørs servering eller er godt ventileret kan det være en god ide at finde et andet sted at spise.

4. Det er normalt at regningen ikke kommer umiddelbart efter man er færdig med maden. Det er normalt at folk sidder og snakker og drikker ved bordet efter maden. Så hvis du vil gå så spørg efter regningen. "Zaplatime" betyder "vi vil gerne betale" og "Ucet prosim" (u-tjet pro-siim) betyder "regningen, tak" Typisk vil regningen blive givet til manden, da manden som regel altid betaler.

5. Drikkepenge: Typisk 10-15 procent, det er værdsat men ikke obligatorisk. Du kan efterlade nogle penge på bordet når du går eller sige "Dobry" når du betaler, hvilket betyder "godt", og i den forbindelse betyder "behold resten". Eller når du betaler så sig hvor meget du vil have tilbage. Nogle restauranter lægger selv drikkepenge på regningen. Hvis du er usikker så spørg. Spørg også hvis der er nogle ting på regningen som du er usikker på hvad betyder. Nogle gange kan det være svært at finde ud af hvad man betaler for og "fejl" er ikke ualmindelige.

 

Hvis du har spørgsmål til vores serviceydelser kontakt os venligst på:
e-mail: reservations@codan-agentura.com